Det har blivit mycket uteätande på sista tiden, tror inte jag är ensam?
Vi har skaffat en muurikka som vi älskar! Såååå kul att laga mat ute!
En ny favorit här hemma är en potatissallad med senapsfrön och bacon (ett ICA recept) det gör vi även med zucchini för ett lågkolhydratval! MUMS!
Såååå fräsch och god!
Om man använder zucchini istället då tärnar man dem och fräser mjuka i lite smör (och skippar momentet med potatis i ugnen med andra ord)
Den här nyheten provade vi till salladen och flankstek igår.
Hur roligt är det inte med vin på burk??
Can-Vi, Vi Negre är ett Friskt och josigt rödvin i smart förpackning!
Druvorna till detta vin kommer ifrån Blancafort, La Conca de Barberà i Tarragona. Vingårdarna ligger på 600 meters höjd över havet och alla druvor skördas för hand. Alkoholjäsningen sker spontant och skalmecerationen pågår i 10 dagar på ståltank. Vinet får sedan lagras i 6 månader på amforor. Vinet har inga tillsatta sulfiter.
Vinet har en fruktig doft med inslag av solmogna hallon, jordgubbar och rabarber. Kryddighet med toner av örter och apelsinzest.
Vinet är mjukt och läskande med en klingande frukt tillsammans med en god kryddighet och lång frisk eftersmak.
Servera vid 14–16°C.
Vinet passar till rätter av ljust kött, gärna kallskuret och charkuterier. Passar perfekt till sommarbuffén!
Smart förpackning att ta med till picknicken eller till stranden =)
Druva: 60% Garnacha, 40% Monastrell
Art. nr 57660 | Can-Vi, Vi Negre | Burk 250 ml | ALK 11 % | 59 KR
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Här kommer receptet på salladen!
Skriv ut
Potatis- eller Zucchinisallad med senapsfrön och bacon
- Portioner: 4
Ingredienser
1 kg färsk potatis eller zucchini
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
2 msk gula senapsfrön
4 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk torkad rosmarin
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1/2 dl finhackad persilja
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 rödlök
Instruktioner
Om zucchini används istället:
Skala och tärna zucchinin i 1 cm tjocka tärningar.
Fräs tärningarna i 1 msk olja utan att de får någon färg, salta och peppra lite. Det räcker med 3-4 minuter så att de blir lite mjuka. Ställ åt sidan så att de får kallna.
Strimla baconet och stek det krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Hetta upp resten av oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i senapsfröna, täck med lock och låt fräsa tills fröna börjar poppa. Tillsätt hälften av äppelcidervinägern. Låt koka 1-2 minuter.
Blanda resten av äppelcidervinägern med rosmarinen, majonnäsen, dijonsenapen och nästan all persilja. Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka rödlöken.
Blanda potatisen eller zucchinin med nästan all baconet, senapsfräset, dressingen, tomaterna och rödlöken. Garnera med resten av baconet och persiljan.
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

6 kommentarer
Vi testade med zucchinin och det blev fantastiskt gott! Vi hade lite mer senap i. Blev även nyfiken på att testa med pumpa, typ Butternut som lågkolhydratalternativ nästa gång. Tack!👌
Men så coolt med vin på burk! 😃
Potatissalladen lät ju också god (zucchini funkar, om den är fast i konsistensen). Kul med nytt att testa framöver!
Nu ska jag fortsätta njuta min solo-weekend här i stugan! Mitt andningshål och paradis!
Kram 💕
Hoppas du haft en fin helg i stugan 💕 Låter underbart! KRAM
Helgen blev helt underbar! Några vändor i skogen för att ”hämta hem” blåbär och en och annan kantarell.
Där, vid stugan, går allt i slowmotion så helgen har känts dubbelt så lång.
Nu är jag utvilad och redo för ännu en arbetsvecka.