Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räkpizza LCHF / Glutenfri / Low carb


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Pizzadegen

  • 4 ägg
  • 3/4 dl vatten
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 msk pofiber
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl riven ost
  • salt

Topping

  • Pastasås/Tomatsås
  • 1 påse riven mozzarella (200 gr.)
  • 200 gr. skalade räkor
  • 1 färsk mozzarella (125 g) i skivor
  • curry
  • torkad basilika

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr. eller 180 gr r varmluft.
  2. Vispa äggen pösiga. Blanda de torra ingredienserna, även osten. Vispa ner dem + vatten i smeten och smeta sedan ut på bakpappersklädd plåt, låt stå 5 min.
  3. Förgrädda botten i 10 minuter.
  4. Ta ut och bred ut tomatsås, sedan hälften av den rivna mozzarellan, räkorna, resterande riven ost, curry och toppa med färsk mozzarella och krydda med basilika.
  5. Grädda i ugnen på 225 gr.ader tills pizzan fått fin färg och osten smällt.
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 25

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4