Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 2 mindre gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd och 1 grön paprika
- 800 ml körsbärstomater
- 1/2 tsk chiliflakes eller efter smak
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk balsamvinäger
- salt, svartpeppar efter smak
- 150 g fetaost
- 1 handfull grovhackad bladpersilja
- 4 ägg
Instruktioner
- Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i skivor.
- Hetta upp en djup stekpanna med olivolja och fräs grönsakerna mjuka på medelvärme.
- Rör ner tomater, kryddor, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
- Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Smula ner fetaost och bladpersilja och knäck 4 ägg i såsen.
- Lägg på ett lock och låt sjuda i 5 minuter eller tills äggen satt sig lite.
- Strö lite mer bladpersilja över vid servering.
- Servera gärna med yoghurtsås med vitlök.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4