Hej på er!
Härligt väder ute! Jag sitter med färg i botten och ska hinna med Mage/Armar i mitt hemmagym innan jag går på jobblunch, liten skön dag så där!
Och apropå träning så fick jag en akuttid hos min kiropraktor igår, fick en kraftig låsning efter mitt BBG pass i måndags!
Jag borde verkligen vetat bättre, köra på med så många gående utfall och X jumps/Burpees när jag varit dålig och haft ont hela februari och mars var ju väldigt DUMT. Jag kör sällan utfall på gymmet för min PT ser ju att det inte är optimalt för min kropp.
Gör om, gör rätt.
Något som känns optimalt det är kosten just nu.
Under mars när jag var så under isen rent fysiskt så blev det lite för ostrukturerat med kosten vilket inte passar mig.
Men nu är jag tillbaka till periodisk fasta i kombination med lågkolhydratkost och där jag förlägger kolhydraterna på kvällen är det som passar mig bäst.
I går kväll blev det en riktig fullträff!
Enkelt men med massor av goda smaker! Shakshuka! Ja eller en variant på det!
Jag serverade det till bönpasta men det är ju ett trevligt tillbehör till mycket!
Muttis körsbärstomater är min favorit och jag använder alltid den när jag ska ha krossade tomater. Tomaterna är hela men jag krossar dem med en sked i såsen.
Voila !
Detta måste ni prova!
Vill man ha mer protein i, så kan man fasktiskt ha i nötfärs! Då blir det lite som en köttfärssås.
Jag gjorde en yoghurtsås med vitlök, så gott att klicka på!
2 dl turkisk yoghurt
1/2 vitlök solo
salt & svartpeppar
Här kommer receptet så som jag gjorde det!
Smaklig spis!
Pocherade ägg i tomatsås – Shakshuka/Menemen
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 2 mindre gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd och 1 grön paprika
- 800 ml körsbärstomater
- 1/2 tsk chiliflakes eller efter smak
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 msk balsamvinäger
- salt, svartpeppar efter smak
- 150 g fetaost
- 1 handfull grovhackad bladpersilja
- 4 ägg
Instruktioner
- Finhacka lök och vitlök, skär paprikan i skivor.
- Hetta upp en djup stekpanna med olivolja och fräs grönsakerna mjuka på medelvärme.
- Rör ner tomater, kryddor, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
- Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Smula ner fetaost och bladpersilja och knäck 4 ägg i såsen.
- Lägg på ett lock och låt sjuda i 5 minuter eller tills äggen satt sig lite.
- Strö lite mer bladpersilja över vid servering.
- Servera gärna med yoghurtsås med vitlök.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
5 kommentarer
Ha en fantastisk dag fina du!
Kram <3
Gud så gott det ser ut! Ett måste att testa. Fina nya färger på bloggen!
Det ser fantastiskt gott ut ? Jag har ingen spis men jag skulle nog kunna testa göra detta i crockpoten.