Description
1 sats * perfekt blomkålsmos
2 portionsbitar oxfilé
2 portionsbitar fläskfilé
smör att steka i
salt, peppar
2 tomater
6 sparrisar
2 skivor bacon
Bearnaisesås
Tryffelsås:
1 schalottenlök, finhackad
2 dl rödvin
2 dl vatten
2 msk oxfond
2 msk mörk balsamvinäger
1 tsk soja
1/2 msk rödvinsgelé eller tex Nick’s fibersirap (sockerfri) – balanserar syran
tryffelolja efter smak, ca 1 msk
2 msk smör
Ingredienser
Förbered blomkålsmoset.
Sätt ugnen på 250 g varmluft.
Smörj in plankorna och lägg en tomat med toppen avskuren på varje planka. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
Stek oxfilé och fläskfiléskivorna i smör i het panna, de ska bara på yta. Salta och peppra.
Ta ut plankorna och spritsa moset runt om. Lägg på de baconlindade sparrisarna och köttet. Sätt in i ugnen i ca 10-12 minuter. Sätt på grillen sista 5 minutrarna.
Gör under tiden tryffelsåsen: Låt löken fräsa i lite smör, rör ner alla ingredienser utom tryffeloljan och smöret. Låt reducera på medelvärme tills såsen tjocknat och hälften kokat in. Rör ner lite smör och tryffelolja. Red eventuellt med valfri redning (jag använder ytterst lite konjacrot eller arrowrot)
Servera plankorna med såserna.
Notering
Perfekt blomkålsmos: https://www.56kilo.se/perfekt-blomkalsmos/