Hej på er!
Åh vilket LJUVLIGT väder vi har va!?
Jag ska strax ta på mig och ta min PW och sedan handla lite till lunchgrillen 🙋🏻♀️❣️
Daniel jobbar tyvärr idag, vi borde åka till IKEA och handla lite till gräsmattan, men det får bli imorgon – för nu är det ju dags att börja med säsongens gräsmattefix! HÄR kan ni läsa om hur vi gjorde förra året för att rädda vår gräsmatta och nu är det dags att fortsätta ta hand om den (den är så fin numera!)
Igår festade vi till det på Planka! Amen hur gott är inte det? Perfekt lågkolhydratmat om det serveras med mitt goda blomkålsmos! HÄR
Plankorna har jag haft i många år så de är inbrända, HÄR finns tex bra plankor.
De smörjs in med olja och sedan hettas de upp i ugnen. Jag passar på att grilla tomaterna samtidigt så att de blir klara i tid med det andra.
Black & White dvs oxfilé med rödvinssås med tryffel (uteslut tryffel om ni inte gillar) och fläskfilé med bearnaise.
Sedan hade jag baconlindade sparris och bästa blomkålsduchessen på! Mitt recept på blomkålsmos blir ett luftigt och smakrikt blomkålsmos, inte vattnigt alls!
Köttet smälte i munnen och allt hade en så god grillad smak och ekplankorna ger ju så god smak!
Tryffelsåsen gör man enkelt själv men bearnaisen köper jag färdig – jag gillar Lohmanders!
Ha nu en underbar lördag! Jag ska ut i solen nu ❤️
Skriv utPlankstek Black & White med blomkålsmos
- Portioner: 2
Description
1 sats * perfekt blomkålsmos
2 portionsbitar oxfilé
2 portionsbitar fläskfilé
smör att steka i
salt, peppar
2 tomater
6 sparrisar
2 skivor bacon
Bearnaisesås
Tryffelsås:
1 schalottenlök, finhackad
2 dl rödvin
2 dl vatten
2 msk oxfond
2 msk mörk balsamvinäger
1 tsk soja
1/2 msk rödvinsgelé eller tex Nick’s fibersirap (sockerfri) – balanserar syran
tryffelolja efter smak, ca 1 msk
2 msk smör
Ingredienser
Förbered blomkålsmoset.
Sätt ugnen på 250 g varmluft.
Smörj in plankorna och lägg en tomat med toppen avskuren på varje planka. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
Stek oxfilé och fläskfiléskivorna i smör i het panna, de ska bara på yta. Salta och peppra.
Ta ut plankorna och spritsa moset runt om. Lägg på de baconlindade sparrisarna och köttet. Sätt in i ugnen i ca 10-12 minuter. Sätt på grillen sista 5 minutrarna.
Gör under tiden tryffelsåsen: Låt löken fräsa i lite smör, rör ner alla ingredienser utom tryffeloljan och smöret. Låt reducera på medelvärme tills såsen tjocknat och hälften kokat in. Rör ner lite smör och tryffelolja. Red eventuellt med valfri redning (jag använder ytterst lite konjacrot eller arrowrot)
Servera plankorna med såserna.
Notering
Perfekt blomkålsmos: https://www.56kilo.se/perfekt-blomkalsmos/
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
4 kommentarer
Kanske en lite dum fråga….men vad köper man till gräsmattan på Ikea???🙈😬🤔🤓
Inget mig veterligen 😉 Vi ska till Ikea OCH sedan köpa gödning till gräsmattan 😆
Har du testa Johan Jureskogs bea? Den är bäst tycker jag. Smakar som restaurang bea fast den är på burk. Gjorde din pepparsås idag, gjort några gånger förut. Den så sjukt god!! Maken ville ta fram sugrör och dricka från kastrullen. Bra betyg. 🙂
Ja tror jag gjort det faktiskt! Men i somras! 🥰