Pizzasnurror med pesto, mozzarella och soltorkad tomat

av Åse

Hej hej!

Det här är ett så gott tilltugg till buffébordet eller som förplock!
För lite mindre snurror, dela degen i två delar så blir inte  rullen så stor och ni får ut mindre och fler snurror från receptet.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizzasnurrormed pesto, mozzarella och soltorkad tomat


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Pizzabotten:

4 ägg
100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl (går att utesluta)
5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med riven mozzarella i påse)

Topping:

1 dl tomatsås
8 soltorkade tomater, strimlade (eller creme av soltorkade tomater)
80 g grön pesto
2 st färsk mozzarella, riven (a 125 g)
färsk basilika, hackad


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
Bred ut smeten på bakplåtspapper, (för tunn deg: lägg över plastfolie och kavla ut smeten. Dra bort platsen)
Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. (Håll koll!)
Höj ugnsvärmen till 225 gr.
Lägg på tomatsås och övrig topping och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakplåtspappret precis som med en rulltårta. Skär i ca 12 mm breda skivor.
Lägg direkt på plåten och strö lite riven ost över. Grädda i ca 10 minuter eller tills snurrorna har fin färg.

 

 

 

1 kommentar

Anfi 5 augusti, 2019 - 18:59

De snurrorna brukar jag ha med när vi vandrar i Lofsdalen, ihop med en god sallad..

Ann-sofie

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.