Ingredienser
Pizzadeg:
- 190 g färdigriven mozzarella i påse (knappt 7 dl)
- 8 msk färskost (ca 110 g) *
- 2 ägg
- 4 dl mandelmjöl (ca 170 g)
- 3 msk naturellt proteinpulver *
- salt eller gärna vitlökssalt! (godast!)
Topping:
- 1–2 dl pizzasås
- 3 dl riven mozzarella eller annan ost
- 1 kula mozzarella (125 g)
- 200 gr. chevre
- 12 skivor prosciutto
- 6 färska fikon
- 10 körsbärstomater
- 1/2 dl pinjenötter
- ruccola efter smak + balsamico
Instruktioner
Sätt ugnen på 220 gr.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält i mikron på max effekt i 2-4 minuter beroende på mikrougn.
Rör ihop med en gaffel.
Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
Vispa ner mandelmjöl, proteinpulver och salt. Använd gärna en köksmaskin (gärna flatblandare), det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig.
Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. (Jag sprayar med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
Kavla metodiskt ut till en rektangulär, tunn platta. Lägg på ugnsplåt
Nagga med gaffel.
Grädda i 6-8 minuter tills bottnen är gyllenbrun.
Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält. Lägg på ruccola vid servering
Notering
** Om inget proteinpulver används, halvera mängden färskost.