Ingredienser
2 satser fathead deg för lågkolhydratpizza, alt blomkålsbotten
eller:
Pizzadeg:
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk socker (äts upp av jästen)
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
6 dl vetemjöl special
Tryffelcreme:
2 dl creme fraiche
2 tsk tryffelolja
2 krm salt
skal av 1/4 citron
Övriga ingredienser:
500 g buffelmozzarella
drygt 1/2 dl tomatsås
150 g champinjoner
8–12 skivor bresaola
3 dl tunt skivad parmesan
olivolja, nymalen svartpeppar och flingsalt
Ruccola
Instruktioner
Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och lös upp jästen. Tillsätt socker, olja och salt.
Rör ner durumvete, vetemjöl och knåda degen smidig i 25 minuter i maskin. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
Sätt ugnen på 250 gr
Dela degen i 4 delar och rulla till bullar, baka ut pizzabottnarna på mjölat bakbord.
Rör ihop tryffelcremen och bred på bottnarna. Lägg på övrig topping förutom ruccolan. Ringla lite olivolja över och salt och svartpeppar och grädda bottnarna i ugnen tills de fått fin färg. Lägg lite ruccola på vid servering.