Hej raringar!
Åh vilket underbart dygn vi haft på Hotell Skansen i Båstad.
Vi har ätit och ätit och ätit haha! Ska visa er bilder lite senare på allt gott vid Chefs Table!
För några veckor sedan åt vi en sådan god gourmetpizza här i HBG och jag blev så sugen på att kunna göra egna riktigt goda pizzor ibland.
Pizza på vanligt mjöl äter jag sällan eftersom jag inte fixar vetemjöl i några större mängder men då och då funkar det för mig och som vanligt så tycker jag att hemmalagat är allra godast!
Hur som haver jag hittade en så bra pizzaspade och bakplåt hos Bakplåt.se
Bakplåten blir riktigt skållhet och bottnarna blev magiskt bra!
Pizzaspaden gör det enkelt att förflytta bottnen.
Jag ska prova min fathead botten som ju är glutenfri och låg i kolhydrater också på den men först ut var en vanlig deg!
Förresten ni kan ju så klart använda detta receptet på pizzatopping på min fathead botten eller varför inte på min blomkålsbotten?
Jag gjorde en tryffelcreme på creme fraiche och tryffelolja (svart tryffel) som jag bredde direkt på bottnen.
Liiiiite tomatsås bara 🙂
Tunt skivade champinjoner, buffelmozarella, bresaola och parmesan – HEAVEN!
Efter bara några få minuter i ugnen så var pizzan klar!
Lite ruccola och sedan lite extra tryffelcreme på! Kan varit den godaste pizzan jag smakat!
Nu tycker jag det blev lite för tjock botten så jag lämnade en hel del bröd men ska göra mycket tunnare bottnar nästa gång!
Här kommer receptet!
Kan ni inte lämna en kommentar här på bloggen och berätta vad er favorittopping på pizza är?? Jag behöver ny inspiration! Bra att ha det samlat också här när inspon tryter! 🥰💕
Skriv utPizza med tryffelcreme och bresaola
- Portioner: 4
Ingredienser
2 satser fathead deg för lågkolhydratpizza, alt blomkålsbotten
eller:
Pizzadeg:
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk socker (äts upp av jästen)
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
6 dl vetemjöl special
Tryffelcreme:
2 dl creme fraiche
2 tsk tryffelolja
2 krm salt
skal av 1/4 citron
Övriga ingredienser:
500 g buffelmozzarella
drygt 1/2 dl tomatsås
150 g champinjoner
8–12 skivor bresaola
3 dl tunt skivad parmesan
olivolja, nymalen svartpeppar och flingsalt
Ruccola
Instruktioner
Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och lös upp jästen. Tillsätt socker, olja och salt.
Rör ner durumvete, vetemjöl och knåda degen smidig i 25 minuter i maskin. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
Sätt ugnen på 250 gr
Dela degen i 4 delar och rulla till bullar, baka ut pizzabottnarna på mjölat bakbord.
Rör ihop tryffelcremen och bred på bottnarna. Lägg på övrig topping förutom ruccolan. Ringla lite olivolja över och salt och svartpeppar och grädda bottnarna i ugnen tills de fått fin färg. Lägg lite ruccola på vid servering.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
20 kommentarer
Bästa pizzan ever!
Godaste pizzan ever!
Vad roligt att höra Maria! 💕
Hej
Tittar en snabbis på din pizza med Bresaola, nytt för mig var creme fraiche o tryffelolja, måste prova!. Men, verkar inte som om du har vispat creme fraichen, den blir väl lite tjockare av det och blöter inte pizzabotten på samma sätt, eller?
Hej!
Nej det spelar ingen roll:) den blir inte blötare för att cf är ovispad.
Mina favorit pålägg på hemmagjord pizza är kräftstjärtar, krabbkött från klorna, hummersås, sparris och pressad vitlök i olivolja.
Snabb fråga, jag köpte förstås vit tryffelolja, inte svart…..är det smakskillnad eller går det bra iallafall? Har aldrig använt förut. mvh Marie
Det går lika bra! 🙂
Låter super gott! Var hittar man sån färdig pizzadeg ??Kram !
Hej! Vanlig färdig pizzadeg på mjöl köper man på tex Ica maxi.
Jag tycker egen blir godare dock 🙂
Recept på fathead och blomkålsbotten finns länkade i inlägget.
Pizza ser väldigt god ut, precis som allt annat du lägger ut. Tack för många goda recept.
En favorit jag har är pizza med hummersås, havskräftstjärtar, grön sparris, vitlök och ost.
Ojoj det där lät ju magiskt gott! Är ju så gott med skaldjur på pizza!
Prosciuttoskinka och en god ost. Less is More 👍
Tack för goda recept och idéer
Ja men håller verkligen med!!
Glömde bort ruccolan, mycket ruccola som topping! 🙂
När jag gör pizza hemma gillar jag att lägga på lufttorkad skinka, champinjoner, oliver, kronärtskocka och MYCKET mozzarella. Tomatsås (oftast från Mutti, annars hemmagjord) och så oregano förstås. Gärna tzatsiki (min egen) till. Inga konstigheter med gott! 🙂
Låter magiskt gott och precis i min stil! =)
Mums med pizza, allt är ju gött som topping👍🏼Men salami, fetaost är några av mina favoriter, även lite ruccolasallad som topping👍🏼 Gjorde ”din Tacopaj ” idag till middag, den är såå god❤️
Åh håller med! salami och feta med ruccola är YUM!!! Kul tacopajen smakade! Länge sedan jag gjorde den nu! KRAM
Vill bara tacka för en fantastisk blogg och jag måste säga att jag uppskattar att du lägger ut mer recept på lite annat också. Jag äter själv lågkolhydrat större delen av tiden eftersom jag mår bäst av det men liksom du skriver så tycker jag det är livskvalitet med en god skiva bröd ibland, en slice pizza och god pasta och dina recept ger mig så mycket inspiration och motivation att fortsätta kombinera hälsosamma recept med annat gott!
Din blogg blir bara bättre och bättre och är en frisk fläkt!
Min favoritpizza består av färsk tonfisk, citronolja, rödlök och massor med mozzarella!