Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza med ostkräm, chorizo och italienska smaker


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

Ingredienser

Pizzadeg:
180 gr riven mozzarella (ca 3,5 dl)
28 g färskost (2 msk)
1 ägg
100 g finmalet mandelmjöl (Risenta)
2 krm vitlökssalt
3 tsk torkad oregano

Topping:
200 gr. färskost, gärna med smak av jalapeno
150 g champinjoner, gärna skogschampinjoner
2 mozzarella á 125 g
10 körsbärstomater
1516 skivor chorizo eller annan salami
1516 kalamataoliver
Ruccola


Instruktioner

Sätt ugnen på 220 gr.
Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
Rör ihop med en gaffel.
Lägg över i matberedare med flatvisp (går att bearbeta för hand också, men då tar det längre tid)
Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
Vispa ner mandelmjöl och kryddor. Använd gärna en köksmaskin (gärna flatblandare), det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Låt gärna degen vila i kylskåp någon halvtimme så blir den enklare att arbeta med.
Dela degen i två delar och lägg varje degklump på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper). Lägg ytterligare ett papper över. (Jag sprayar med smör eller olja på det andra bakpappret för säkerhets skull)
Kavla metodiskt ut till en avlång tunn platta.
Grädda i 6-8 minuter tills bottnarna är gyllenbruna.
Lägg på toppingen och grädda i nedre delen av ugnen tills osten smält.
Skär pizzorna i snittar och servera.