1,7K
Skriv ut
Hej hej på er!
Fredag it is!
Hittar ni på ngt kul idag? Vi är bortbjudna till våra vänner på Arilds Vingård – ska bli underbart att ses igen!
Finns ju sämre sätt att bryta ”Dry January” än på en vingård 🤣🤗
Här kommer en SOLKLAR pizzafavorit! MUMS!
Vill man hellr eha ”vanlig” vetemjölsbotten så tar man det, botten i detta receptet är glutenfritt och lågt i kolhydrater.
Skriv ut
Pizza med buffelmozzarella, parmesan och soltorkade tomater
Ingredienser
Pizzabotten (Ostbrödsbotten)
- 4 ägg
- 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
- 1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium)
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk mandelmjöl/kruskakli
- 5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med en t.ex. gouda)
Pizzatopping
- 8 tunna skivor parma
- 4 stycken strimlade soltorkade tomater
- 200 g buffelmozzarella
- ca 170 g pizzasås (t.ex. Muttis)
- 150 g feta
- 50 g parmesan
- Ruccola, tomater och olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 g.
- Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
- Bred ut smeten på smord plåt (eller bakplåtspapper) och låt stå och svälla i ca 10 minuter.
- Grädda bottnen tills den fått en gyllengul färg.
- Toppa pizzabottnen med ingredienserna och servera genast.
- För en pizza med varm topping, grädda pizzan i 250 gr i ca 5-8 minuter tills osten smält.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)