Pizza Calzone – GRYMT Recept!

av Åse

Så värst estetiskt vacker blev den inte men jag kan lätt säga att det var den godaste Calzonen jag ätit!
Hemmagjort smakar oftast bäst ju!
Nej detta är inget lågkolhydratrecept! Pizza äter jag ytterst sällan. Inte bara för att det är så energitätt men även för att jag blir så trött dagen efter all den mängden bröd.
Men som med allt i livet så gör man val, och i mitt medvetna kostliv så valde jag i går att äta en sjukt god Calzone! Det var helt enkelt värt det att vara lite extra trött och svullen idag 😉
Receptet på degen kommer från Leila Lindholms ”One more slice” och är ett kanonbra grundrecept på pizza!
Välj råvarorna med omsorg! Jag köper tex inte färdigskuren pizzaskinka för tycker inte den är god utan väljer en god rökt skinka i skivor.
Tåler / Äter ni pizza ibland eller vill imponera på era gäster så tycker jag att ni ska prova detta receptet!
01062014-IMG_1115


01062014-IMG_1117
IMG_1096

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza Calzone


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Totaltid: 1 hour 10 minutes

Ingredienser

  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl durumvete
  • 5 1/26 dl vetemjöl special

Calzonefyllning

  • 2 burkar god pizzasås
  • 400 g fin rökt skinka
  • 500 g riven ost med goda smältegenskaper (tex gouda)
  • 4 dl riven pamesan
  • 2 krukor färsk oregano
  • 2 dl urkärnade svarta kalamataoliver
  • eventuellt 2 dl skalade räkor

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
  2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk.
  3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 230 grader varmluft och ha två plåtar inne så de blir heta.
  5. Dela degen i fyra delar och baka ut varje del till en rundel. Smeta ut pizzasås på varje rundel ca 1,5 cm från kanten. Lägg sedan riven ost på halva sida, sedan skinka och räkor, oliver och avsluta med den rivna parmesanen. Pensla kanterna med vatten och Lägg över den andra sidan och nyp ihop kanterna, vik sedan uppåt och se till så det är ihopnypt/förseglat. Strö lite mjöl ovanpå oh lägg Calzonen på bakplåtspapper. Repetera sedan på de andra och sätt in dem i ugnen två och två. Grädda dem i ca 10 minuter.

Notering

  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 60

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

7 kommentarer

Marie Norlin 6 januari, 2016 - 22:33

Tänkte testa detta recept. Men ska det verkligen bara vara 15g jäst? Tänkte de säljs ju i 50g förpackningar och har aldrig sett ett recept med 15g färsk jäst. Vill inte misslyckas då jag ska bjuda på middag.
Mvh Marie

Svara
Åse 6 januari, 2016 - 22:48

Yes det ska det vara =)

Svara
Anna 2 juni, 2014 - 08:17

Tusen tack för receptet, har letat efter recept på en lite ”nyttigare” pizza!
Av någon anledning har pizza varit mycket svårare för mig att avstå från än t.ex. godis och Ballerinakex som jag var tokig i förr…
Om man inte är diabetiker eller har andra hälsoproblem, utan vill leva sunt större delen av tiden, tycker jag att man kan unna sig lite avsteg utan dåligt samvete 🙂
Tack än en gång för ett toppenrecept:-)

Svara
Vickan 31 maj, 2014 - 19:02

Beställer härmed varsin sån nästa gång vi kommer ner, fy faaaaarao vad gott!!!!!
Puss

Svara
Åse 31 maj, 2014 - 19:06

Ordern mottagen och antecknad! Puss!!

Svara
Erikas LCHF till vardag och fest 31 maj, 2014 - 17:03

Egengjord pizza är ju klart godast! Och jag kan faktiskt sakna ”riktiga” degar… de är så härliga att knåda (och goda också förståss) 🙂
Gjorde din äppelkaka idag (bytte sockerersättningsströ mot lite honung) och den blev fantastiskt god. Det bästa av allt… det finns kvar till morgondagens fika. 🙂
Kram Erika

Svara
Barbro 31 maj, 2014 - 14:46

Vilket bra tips vi som ska baka pizza ikväll.
kram och ha en fortsatt bra dag.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.