Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza Bianco med vitlök & champinjoner


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 plåtpizzor (4 port)

Description

2 satser fathead deg för lågkolhydratpizza eller:

Pizzadeg:
15 g jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk socker (äts upp av jästen)
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
1 dl durumvete
6 dl vetemjöl special

Biancosås:
1 dl creme fraiche
100 färskost
2 krm salt
2 vitlöksklyftor
salt, peppar

Övriga ingredienser:
1 kruka timjan, repad och hackad
6 dl riven lagrad ost (gärna ICas Folke)
400 g kastanjechampinjoner eller skogschampinjoner
smör, salt och svartpeppar
2 dl hackade, rostade hasselnötter


Ingredienser

Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och lös upp jästen. Tillsätt socker, olja och salt.
Rör ner durumvete, vetemjöl och knåda degen smidig i 25 minuter i maskin. Låt jäsa 1 timme under bakduk.
Sätt ugnen på 250 gr, sätt in två upponervända bakplåtar.
Dela degen i 2 delar och baka ut pizzabottnarna på mjölat bakbord. Lägg på bakplåtspapper
Rör ihop biancosåsen och bred på bottnarna. Strö repad och hackad timjan över. Skiva champinjonerna och stek i het panna tills de vattnats ur, lägg i en klick smör och stek dem till fin färg. Salta och peppra. Lägg på osten och svampen.
Grädda bottnarna i ugnen tills de fått fin färg. Strö över hasselnötter och lite hyvlad parmesan eller Folke.