Ingredienser
Pizzadeg, 1 plåt
- 100 g riven parmesan (Tips är att ta hälften riven mozzarella och hälften parmesan)
- 4 ägg
- 0,75 dl vispgrädde
- 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk bakpulver
- lite salt och torkad oregano
Biancosås
- 2 dl creme fraiche
- 1 vitlöksklyfta
- lite örtkrydda
Topping
- 6 stora champinjoner, tunt skivade
- 150 g gorgonzola
- 2 st buffelmozzarella á 125 g
- 2 handfulla spenat
- 7–8 små kronärtskockshjärtan
- 10 tunna skivor parma
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr .
- Vispa ägg fluffigt. Vispa sedan ner Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), grädde och salt. Blanda sist ner osten. Häll över degen på plåt. Låt stå ca 5 minuter.
- Grädda i ugn ca 15 minuter.
- Fördela biancosåsen och övrig topping. Grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4