Picklad rödlök (Syrad rödlök)

av Åse

Hej på er! Är ni pigga och glada i dag?
Här har vi fått i oss brunch och Daniel och de tre yngsta har åkt ner till Malmö för att gå på bio med sin bror och brorson som åkt ner från Stockholm. Själv måste jag jobba.
I fredags blev det tacos och jag fick tipset om både banan och picklad rödlök. Att jag inte tänkt på det själv, älskar picklad rödlök och har det alltid till Pulled Chicken och Pulled Pork! Såååå gott och så enkelt!
Passar till det mesta tycker jag faktiskt!
012A1875


Glömt löken här men den kom på efter bilden togs 😉
012A1881
Brakfrukost i går! Kesobröd med makrill/majjo och Rallarekorv och bacon, äggröra, ost och picklad rödlök 😉
Jag använde inte socker utan sötströ men det kan man göra hur man vill med, det är inte mycket socker som fastnar på löken (typ som med ättiksgurka ju)
012A2025

012A2018
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Picklad rödlök (Syrad rödlök)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 2 dl sötning (Jag använder sockerfri sötning som Ica Sötströ)
  • 1 dl 12% ättikssprit
  • lite salt
  • 2 stora rödlökar

Instruktioner

  1. Skär rödlöken i tunna skivor.
  2. Koka upp vatten, ättika, sötning, salt och låt svalna. Lägg ner rödlöken, sätt på lock och låt stå i något dygn i kylskåp. Förvara rödlöken i tättslutande burk sedan.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

14 kommentarer

Ann 26 juli, 2020 - 00:41

Receptet på picklad rödlök. Hur mycket rödlök har du i. Ganska mycket antar jag då det är mycket vätska.

Svara
Susanna 29 april, 2017 - 19:09

Hej!
Hur länge håller det i kylen? 🙂 Jag tänker på om man har med sötströ, och då missas ju sockrets lagringsförmåga. Tack för receptet!
Mvh Susanna.

Svara
Mikael 20 oktober, 2016 - 13:51

Trodde inte folk ät sån skräpkorv som ligger på brödet som ser ut som formfranska huga mvh Mikael

Svara
Åse 20 oktober, 2016 - 18:34

Svara:
Nu var ju iofs kesobrödet fokus på bilden, kanske lätt det blir fort och fel när man upprörs så väldigt av vad någon annan äter, vad vet jag?! =) Men eftersom du frågar: Jodå, folk äter fortfarande prickigkorv här i Sverige =)

Svara
Sofie Fahlström 26 oktober, 2014 - 13:24

Åh så gott det låter, ska testas! Tack för alla bra recept, perfekt när man har idétorka 😉

Svara
Victoria (matplatsen) 26 oktober, 2014 - 12:47

Alltså istället för ättika etc. Så här:
Picklad rödlök
2 rödlökar
saften av 2 limefrukter
1/2 dl äppelcidervinäger
salt
Syrligt och gott och inget socker behövs. Yummi!
Puss

Svara
Åse 26 oktober, 2014 - 12:48

Ja det kan jag tänka mig! Lime innehåller ju socker så sötman kommer därifrån. Gott!

Svara
Victoria (matplatsen) 26 oktober, 2014 - 12:42

Vad kul att du gillade det! Vi har det ofta till tacos. Brukar lägga in in med lime, testa det nån gång. Ännu godare tycker jag!!
Kram

Svara
Åse 26 oktober, 2014 - 12:43

Jag brukar lägga in med chili! Det är också supergott!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.