Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pestobakad lax med fetaost och bacon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

6 portionsbitar laxfilé (torskrygg är också gott!)
saften av 1/2 citron
salt, peppar
ca 6 msk Garant Pesto Rosso
1/2 dl hackad basilika
100 g Garant Fetaost
1 paket grovt skuret bacon, knaperstekt


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr
Lägg laxfiléerna i en ugnsform, pressa över citron, salta & peppra. Bred ca 1 msk på varje filé.

Hacka basilika grovt och strö över, toppa med smulad festaost och stekt bacon.
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter till en innertemperatur på 54 gr.
Tips på sås: Resterande pesto rosso från burken + 1 dl gräddfil, 1/2 riven vitlöksklyfta.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6