Ingredienser
8 tunna skivor kalvinnanlår 500-600 g
120 g Pesto
Pecorino
4 skivor prosciutto
Salt, peppar
smör, olivolja
Tomatåsås:
2 msk Olivolja
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, hackade
3 dl passerade tomater
2 dl vitt vin
1 msk kalvfond
2 msk finhackad färsk persilja
1/2 tesked torkad oregano
3 msk finhackad färsk basilika
Salt & Peppar efter smak
Instruktioner
Värm ugnen till 180 gr
Krydda köttet lätt med salt och peppar.
Lägg på pesto, skinkan, sedan osten. Rulla ihop till rullader och fäst en tandpetare igenom dom.
Värm smöret tillsammans med olivoljan i en stekpanna. Stek rulladerna hastigt. Lägg åt sidan.
Värm olivoljan i en tjock kastrull på medelvärme lägg i löken och vitlök, fräs tills genomskinligt, cirka 7 till 8 minuter..
Tillsätt passerade tomater, vin, persilja, oregano, basilika, salt och peppar och låt koka upp.
Sänk värmen och sjud under lock i 20 m minuter.
Lägg lite sås i botten på en ugnsfast form.
Lägg kalvrulladerna i formen och täck sedan med den återstående såsen.
Sätt in i ugnen i 45 minuter.
Ta bort tandpetarna och servera med valfritt tillbehör.