Mört kalvkött, krämig pecorino och smakrik pesto – en oslagbar kombination! Dessa italienska kalvrullader är både eleganta och enkla att laga, perfekta för en lyxig middag eller en smakrik helgmiddag.
Hej på er!
Karantän och kvitton på kontoret idag, ja ni hör ju – grymt inspirerande dag 😂
I kväll blir det sushi och poke bowls från bästa REKO SUSHI här HBG – skönt med hämtmat ibland.
Hörni vänner, detta måste ni prova!
Vi slickade tallrikarna! Alltså kalvinnanlår, (kalv öht) med favoriter som pesto, pecorino och prosciutto – de tre P:na! (kan bli 4 om man serverar med pasta!)
Föredrar du något annat? Prova att göra dem med kyckling eller lövbiff för en ny twist!
Detta är en så enkel lätt men smakar så välgjord! Och det är den så klart men det är egentligen råvarorna som talar för sitt!
Förslag på variation!
-
Byt ut pecorino mot en annan smakrik ost som gorgonzola eller gruyère för en ny smakdimension.
-
Lägg till färska örter som persilja eller salvia i fyllningen för extra arom.
- Prova halvtorrt marsalavin istället för vitt vin för lite djupare smak.
-
Tillbehör: Servera rulladerna med råstekt potatis eller ugnsrostad basilikakryddad mandelpotatis

Pesto- och Pecorino fyllda kalvrullader
- Portioner: 4
Ingredienser
8 tunna skivor kalvinnanlår 500-600 g
120 g Pesto
Pecorino
4 skivor prosciutto
Salt, peppar
smör, olivolja
Tomatåsås:
2 msk Olivolja
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, hackade
3 dl passerade tomater
2 dl vitt vin
1 msk kalvfond
2 msk balsamicovinäger
2 msk finhackad färsk persilja
1/2 tesked torkad oregano
3 msk finhackad färsk basilika
Salt & Peppar efter smak
Instruktioner
Värm ugnen till 180 gr
Krydda köttet lätt med salt och peppar.
Lägg på pesto, skinkan, sedan osten. Rulla ihop till rullader och fäst en tandpetare igenom dom.
Värm smöret tillsammans med olivoljan i en stekpanna. Stek rulladerna hastigt. Lägg åt sidan.
Värm olivoljan i en tjock kastrull på medelvärme lägg i löken och vitlök, fräs tills genomskinligt, cirka 7 till 8 minuter..
Tillsätt passerade tomater, vin, persilja, oregano, basilika, salt och peppar och låt koka upp.
Sänk värmen och sjud under lock i 20 m minuter.
Lägg lite sås i botten på en ugnsfast form.
Lägg kalvrulladerna i formen och täck sedan med den återstående såsen.
Sätt in i ugnen i 45 minuter.
Ta bort tandpetarna och servera med valfritt tillbehör.
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

3 kommentarer
Men jösses vad gott detta ser ut! Måste prova. Låter som en perfekt bjud-rätt!
Ser jättegott ut!! Gillar verkligen dina recept! 🙂
Ooo. Detta ser verkligen gott ut! 😍🥰 Kalv är inget jag ätit ofta men det kanske man bör utöka på matsedeln. ☺️
Ha en fin dag. Kram! 🤗