Go’kväll raringar!
Karantän och kvitton på kontoret idag, ja ni hör ju – grymt inspirerande dag 😂
I kväll blir det sushi och poke bowls från bästa REKO SUSHI här HBG – skönt med hämtmat ibland.
Hörni vänner, detta måste ni prova!
Vi slickade tallrikarna! Alltså kalvinnanlår, (kalv öht) med favoriter som pesto, pecorino och prosciutto – de tre P:na! (kan bli 4 om man serverar med pasta!)
Dessa går så klart att göra med lövbiff också men kalv är kalv =)
Detta är en så enkel lätt men smakar så välgjord! Och det är den så klart men det är egentligen råvarorna som talar för sitt!
Vintips till detta?
Sjäääääälvklart! Här kommer det!
Villa Puccini Governo 2018
Åh Governo! Favorit 🙂 Drack senast när syrran var här för snart 2 veckor sedan som jag nämnde i annat inlägg.
Detta är ett rubinrött fylligt vin med aromer av körsbär, björnbär och vanilj, druvor av 80 % sangiovese, 10 % ciliegiolo och 10 % cabernet Sauvignon
Gooverno-vinerna är fylliga, ofta sammetslena och fruktiga och det stämmer väl in på detta vinet som är mjukt och fruktigt men kryddigt och med fatkaraktär och liten sötma.
Vad äta till Puccinis Governo?
Smakrika pastarätter med kryddiga (tänk bolognese och pesto).
Lagraser ostar , tomaträtter och grytor (maträtter av nöt.
Flaska 750 ml
Alkoholhalt 14 %
Sockerhalt 1,0 g/100ml
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Här kommer receptet!
Skriv utPesto- och Pecorino fyllda kalvrullader
- Portioner: 4
Ingredienser
8 tunna skivor kalvinnanlår 500-600 g
120 g Pesto
Pecorino
4 skivor prosciutto
Salt, peppar
smör, olivolja
Tomatåsås:
2 msk Olivolja
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, hackade
3 dl passerade tomater
2 dl vitt vin
1 msk kalvfond
2 msk finhackad färsk persilja
1/2 tesked torkad oregano
3 msk finhackad färsk basilika
Salt & Peppar efter smak
Instruktioner
Värm ugnen till 180 gr
Krydda köttet lätt med salt och peppar.
Lägg på pesto, skinkan, sedan osten. Rulla ihop till rullader och fäst en tandpetare igenom dom.
Värm smöret tillsammans med olivoljan i en stekpanna. Stek rulladerna hastigt. Lägg åt sidan.
Värm olivoljan i en tjock kastrull på medelvärme lägg i löken och vitlök, fräs tills genomskinligt, cirka 7 till 8 minuter..
Tillsätt passerade tomater, vin, persilja, oregano, basilika, salt och peppar och låt koka upp.
Sänk värmen och sjud under lock i 20 m minuter.
Lägg lite sås i botten på en ugnsfast form.
Lägg kalvrulladerna i formen och täck sedan med den återstående såsen.
Sätt in i ugnen i 45 minuter.
Ta bort tandpetarna och servera med valfritt tillbehör.
2 kommentarer
Ser jättegott ut!! Gillar verkligen dina recept! 🙂 Har du något annat vinförslag, hittade inte detta på vårt lokala lilla systembolag… Annars får jag tålmodigt beställa hem det och vänta med maten till nästa helg 🙂
Ooo. Detta ser verkligen gott ut! 😍🥰 Kalv är inget jag ätit ofta men det kanske man bör utöka på matsedeln. ☺️
Ha en fin dag. Kram! 🤗