Ingredienser
- 4 ägg
- Sötning motsvarande 1 1/2 dl socker – jag föredrar Nick’s!
- 150 g smör
- 2,5 dl mandelmjöl
- 1 msk Santa Maria pepparkakskryddor
- 1–2 msk ekologiskt kakaopulver – min favorit (blir mycket godare smak, mindre beska)
- 1 tsk vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Vispa äggen tillsammas med sötning, det ska bli riktigt luftigt.
- Smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten så det blandas ordentligt. Börja med mindre mängd kakao och smaka av först. Häll smeten i en smord form. Jag sätter bakplåtspapper över bottnen i en springform och spänner sedan ringen runt plattan.
- Grädda i ca 8-10 minuter. Smeten ska inte vara fast men inte för dallrig heller.
- Låt kakan stå kallt i några timmar så den sätter sig – gärna över natten.
- Servera gärna med lingongrädde.
Notering
- Per portion: 282 kcal, 7 g protein, 3.4 g kh, 26 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 8