Ingredienser
- 4 ekologiska äggulor
- 4 dl vispgrädde
- 1 tsk ekologisk vaniljpulver
- 2–3 tsk pepparkakskryddor
- 4 msk sockerfri sötning (jag använder xylitol + några droppar Stevia Sweet Drops)
Instruktioner
- Vispa äggulorna riktigt pösiga tillsammans med sötningen.
- Vispa grädden, inte för hårt men fast. Vispa ner vaniljpulvret och pepparkakskryddor.
- Vispa ner grädden i äggsmeten och smaka av så rätt sötma och smak är uppnått.
- Sätt på glassmaskinen och rör ner smeten. Har du ingen glassmaskin, häll ner i bytta och sätt in i frysen. Rör i smeten 1 gång i timmen tills glassen är färdigfryst.
- Servera med varma mosade lingon.
Notering
- Per portion
- 429 kcal
- 5 g protein
- 44 g fett
- 3 g kolh
Näringsinnehåll
- Portioner: 4