Pepparkaksglass sockerfri

av Åse

Hej på er!
Hoppas ni haft en skön helg! Jag tog lite bloggfritt och ägnade mig åt familjen ❤️
I fredags kom syrran och svågern och deras barn hit och i går var vi på julbord på Big Bowl med tillhörande bowling, härlig tradition med svärmor! En mysig helg helt enkelt 🙂
Jag tänkte bjuda på ett underbart glassrecept från min bok Ät & Njut! Detta är en av de goooooodaste glassarna jag vet! Smakar pepparkaksdeg!
012A0245


012A2607
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pepparkaksglass sockerfri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 4 ekologiska äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 tsk ekologisk vaniljpulver
  • 23 tsk pepparkakskryddor
  • 4 msk sockerfri sötning (jag använder xylitol + några droppar Stevia Sweet Drops)

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna riktigt pösiga tillsammans med sötningen.
  2. Vispa grädden, inte för hårt men fast. Vispa ner vaniljpulvret och pepparkakskryddor.
  3. Vispa ner grädden i äggsmeten och smaka av så rätt sötma och smak är uppnått.
  4. Sätt på glassmaskinen och rör ner smeten. Har du ingen glassmaskin, häll ner i bytta och sätt in i frysen. Rör i smeten 1 gång i timmen tills glassen är färdigfryst.
  5. Servera med varma mosade lingon.

Notering

  • Per portion
  • 429 kcal
  • 5 g protein
  • 44 g fett
  • 3 g kolh

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

3 kommentarer

Lisa 1 januari, 2016 - 19:27

Tack för alla spännande recept! Jag gjorde din variant av mörk chokladmousse till nyår och den blev kanongod. Hade innan det gjort pannacotta med sötningsmedel, men den slängde jag bort då den blev för söt.. man vänjer sig och mindre söta smaker blir plötsligt mycket sötare än förr! Har nu svårt att äta normalt sötade grejer 🙂

Svara
Magdalena 21 december, 2015 - 20:13

Hej Åse!
Stämmer det att det blir 2 portioner? För i så fall får jag inte ihop din uträkning på kcal.
Tack för härligt recept.

Svara
Åse 21 december, 2015 - 20:45

Nej! Du har rätt, det är till 4 port. =) Ändrat! tack!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.