Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta med vitlöksfrästa räkor och vitt vin


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1/2 dl olivolja
1 paket saffran
1/3 röd chili, urkärnad
1 vitlök solo, i tunna skivor
400 g ASC Vannameiräkor, kokta
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 dl tomatsås
200 gr. halverade små tomater
400 g spaghetti av vald sort
23 dl riven parmesan
1 dl bladpersilja
salt, svartpeppar


Instruktioner

Tina räkorna
Hetta upp en panna och fräs saffran, chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkorna och fräs dem någon minut.
Rör ner vitt vin, tomatsås. Tillsätt den kokta spaghettin (eller avsköljda better than spaghettin)
Blanda runt och smaka av med salt, peppar. Rör ner parmesan och strö persilja över vid servering