Hej hej!
Åh detta är en gammal favorit här hemma som jag stundtals glömmer, jag har lagt upp receptet här uppe många ggr i lite olika varianter men så här gjorde vi den för någon helg sedan!
Vi kör på bönpasta, den är glutenfri och låg i kolhydrater men välj vad ni vill ha! Tex mitt recept på lågkolhydrat tagliatelle
Jag ÄLSKAR pasta! Men min hjärna tycker det är på tok för gott så jag äter det sällan =)
Jag tjatar ju lite om detta med att äta konsekvensmedvetet och det är en bra regel att ha och missförstå mig inte – jag går inte runt och analyserar alla val jag gör, ibland ska mat bara vara njutbart! Men att ha i baktanke på hur maten påverkar oss är viktigt för att vi ska orka länge =)
Rätten består av pasta, ruccola, parma, fetaost, parmesan, körsbärstomater och så en dressing och det är den som jag varierar.
Den här gången gjorde jag en dressing på färskost, smetana, röd pesto och vitlök. SÅ gott!
Prova detta hörrni, sååååå gott!
Skriv utPasta med parma, soltorkade tomater feta
- Portioner: 2
Ingredienser
Valfri mängd pasta
80 g parmaskinka
60 g fetaost
4 st soltorkade tomater, strimlade
2 nävar Ruccola
6 st körsbärstomater
40 g hyvlad parmesan
Dressing:
1/2 dl smetana eller turkisk yoghurt / creme fraiche
1 msk röd pesto
1 vitlöksklyfta, finriven
salt, peppar
Instruktioner
Förbered dressingen och ställ kallt.
Koka / förbered pastan.
Lägg upp ruccola på tallrikarna sedan pasta, pasta, körsbärstomater, fetaost, soltorkade tomater, avsluta med dressing och hyvlad parmesan,
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
3 kommentarer
Hej, måste nog införskaffa en crock pot. det ser så smidigt och gott ut det du lagar. Men kan man laga i vanlig gryta med de recept du har? tänkte på örtagårdskycklingen du la ut häromdagen. Hälsningar Kristina
Hej! Örtagårdskycklingen finns HÄR utan Crockpot, kallas Åse kyckling där: https://www.56kilo.se/ases-kyckling/
Tack för en jättebra blogg! Vad använder du för matberedare? Har du tips på en bra? Tack på förhand.