Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta med kyckling, röd pesto och burrata


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklinbröstfiléer
1/2 dl olivolja
1/2 dl ljus soja
2 msk vegeta eller annan valfri kryddning
4 portioner kokt pasta (papardelle är min favorit)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
23 dl grädde
ca 1 dl röd tomatpesto
250 g romanticatomater
salt, peppar
2 burrata
1 dl riven parmesan
några blad basilika


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa filéerna och blanda med olivolja, soja, kryddor.
Tillaga filéerna i ugnen, jag rekommenderar en termometer. Tillaga till 66 grader (tar ca 10 minuter), ta sedan ut och låt vila invirad i bakplåtspapper i 10 minuter.
Skär sedan upp, först 1 gång på längden sedan i skivor.
Dela tomaterna på hälften. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i olivolja. Rör ner grädde, pesto och tomater och smaka av med salt och peppar. Småputtra i ca 5 minuter tills tomaterna mjuknat något.
Fördela pastan, kycklingen och såsen över. Toppa med burrata, riven parmesan och basilika!
Gärna lite extra svartpeppar över också.