Ingredienser
- 200 gr. valfri pasta (jag använder bönpasta)
- 2–3 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- smör att steka i
- 2 dl créme fraiche
- 1–2 tsk sambal oelek eller cayennepeppar
- 1/2 dl vitt vin
- 1 msk hummerfond
- 1/2 dl stark mjukost
- 170 g kräftstjärtar i lake
- 2 nävar babyspenat
- salt, svartpeppar
Instruktioner
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Finhacka shalottenlöken och vitlöksklyftan och fräs i lite smör till de mjuknat. Rör ner créme fraiche, vitt vin, sambal oelek, hummerfond. Sjud såsen i ca 5-8 minuter, smaka av med salt och peppar och rör ner mjukosten. Sila laken från kräftorna och rör ner dem och babyspenaten i såsen och låt stå ca 3 minuter innan det serveras tillsammans med bönpastan.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4