Ingredienser
Crunch:
1/2 dl sötmandel
1/2 dl pankoströbröd
25 g smör
salt
Gräddig vitvinssås:
smör
2 schalottenlök, finhackad
1 vitlök, finhackad
1 röd chili eller flakes
3 dl vitt vin
5 dl grädde
1 msk grönsaksfond
lite hummerfond
1–2 msk hackad dill
salt, svartpeppar
1/2 dl parmesan
50 g svartkål, exklusive mittnerv
1 rödlök
500 g papardelle
300 g kräftstjärtar
1/2 ekologisk citron
Instruktioner
Hacka mandeln och blanda med pankoströbröd. Smält smöret i en stekpanna och häll i mandel- och pankoblandningen. Låt smöret sugas upp och ha i mer smör om det behövs. Stek under omrörning på medelvärme tills crunchen blivit gyllene. Salta ett varv och lägg över i en skål.
Smält smöret och rör ner lök och vitlök, fräs mjuka. Häll i grädde och rör i grönsaksbuljong och hummerfond. Låt såsen puttra i 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar. Ta bort från plattan och rör ner parmesan och dill.
Skär svartkålen till lagom munsbitar.
Halvera rödlöken, skär av ändarna och skär den sedan till smala klyftor mellan rot och topp. Smält smör i en stekpanna och ha ner löken. När det vita i löken börjat skifta i färg, lägg i svartkålen och stek allt tills svartkålen mjuknat, fått riktigt grön färg och blivit glansig.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Slå bort vattnet och blanda pastan med såsen. Slå av lagen från kräftstjärtarna. Lägg upp pastan på tallrikar, strö över den stekta rödlöken och svartkålen, kräftstjärtarna och crunchen. Toppa med rivet citronskal.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4