Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta med gambas al ajillo (pil-pil)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

1 dl bra olivolja
20 st råa skalade MSC-märkta vannameiräkor.
lite salt
1 msk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
10 vitlöksklyftor, fint hackade
1 tsk chili flakes
3 msk torr vit sherry eller torrt vitt vin
1/2 dl hackad bladpersilja
1/2 citron, rivet skal
2 dl riven parmesan
lite svartpeppar
2 portioner kokt linguine eller pastasubstitut


Instruktioner

Torka de tinade räkorna med hushållspapper. Krydda dem med flingsalt och paprika, blanda om.
Koka pastan al dente men spara ca 1 dl av pastavattnet.
Hacka vitlöksklyftorna.
Häll olivolja i en het stekpanna  rör ner vitlöken och chilin. Hetta upp och rör hela tiden. Fräs lite tills vitlöken börjar få lite färg (men inte bruna)
Vänd ner räkorna. Låt steka i en minut, vänd på dem efter halva tiden.
Rör ner sherry och låt det puttra någon minut till.
Vänd ner pastan och några matskedar pastavatten och rör runt. Rör ner parmesan och dra några varv med svartpepparkaret.
Lägg upp i pastatallrikar och garnera med grovt hackad bladpersilja och rivet citronskal.