Ingredienser
3 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1/2 dl olivolja
1/2 tsk chiliflakes
400 g romanticatomater
1 dl torrt vitt vin
1 dl tomat/pastasås (Mitt recept HÄR)
1/2 dl röd pesto på soltorkade tomater
1 dl grädde
salt, svartpeppar, ev pastakrydda
4 dl riven parmesan
2 st buffelmozzarella
1 kruka färsk basilika
200 g Tryffelprosciutto
Valfri pasta eller pastasubstitut
Instruktioner
Koka pastan eller skölj lågkolhydratnudlarna. Om pasta kokas, spara ca 1 dl av pastavattnet sedan.
Finhacka vitlöken och schalottenlök och fräs med chiliflakes i stekpannan i oljan. Löken ska inte bli brun. Lägg ner tomaterna och häll i vinet. Låt allt puttra ihop, tomaterna ska mjukna och spricka något. Rör i tomatsås och sedan grädde. Salta och peppra.
Blanda pastan med såsen. Lägg upp på fat och blanda i basilika och en del av parmesanosten. Fördela bubbelmozzarellan i bitar över, garnera med resterande parmesan och basilika på tallrikarna.