Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta di parma med soltorkade tomater och parmesan


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Långstekta kvisttomater:
400 g små tomater på kvist
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor tunt skivade
1 msk honung
1/2 tsk flingsalt
2 tsk örter (timjan, rosmarin, salvia ex)

2 schalottenlökar
1 vitlök solo
1 msk olivolja
1/2 dl vitt vin
23 msk soltorkade tomater creme (röd pesto)
Valfri mängd pasta
150 g parmaskinka
8 st soltorkad tomater, grovt hackade
6070 g ruccola
150 g fetaost
34 dl fint hyvlad parmesan
salt, svartpeppar

Toppa med smaksatt creme fraiche eller valfri krämig dressing


Instruktioner

Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda olivolja med vitlök, honung, salt och örter.
Vänd tomaterna i oljan. Lägg upp i en ugnsform. Låt gå ca 1,5 timme i ugnen.
Koka pastan eller förbered pasta substitutet.
Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i olivolja, rör ner soltorkade tomater och vitt vin.
Vänd ner med pastan, salta och peppra.
Montera rätten: Pasta, ruccola, soltorkade tomater, långstekta kvisttomaterna, parma och avsluta med feta och parmesan.
Servera med dressingen.