Ingredienser
Långstekta kvisttomater:
400 g små tomater på kvist
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor tunt skivade
1 msk honung
1/2 tsk flingsalt
2 tsk örter (timjan, rosmarin, salvia ex)
2 schalottenlökar
1 vitlök solo
1 msk olivolja
1/2 dl vitt vin
2–3 msk soltorkade tomater creme (röd pesto)
Valfri mängd pasta
150 g parmaskinka
8 st soltorkad tomater, grovt hackade
60–70 g ruccola
150 g fetaost
3–4 dl fint hyvlad parmesan
salt, svartpeppar
Toppa med smaksatt creme fraiche eller valfri krämig dressing
Instruktioner
Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda olivolja med vitlök, honung, salt och örter.
Vänd tomaterna i oljan. Lägg upp i en ugnsform. Låt gå ca 1,5 timme i ugnen.
Koka pastan eller förbered pasta substitutet.
Finhacka schalottenlök och vitlök och fräs i olivolja, rör ner soltorkade tomater och vitt vin.
Vänd ner med pastan, salta och peppra.
Montera rätten: Pasta, ruccola, soltorkade tomater, långstekta kvisttomaterna, parma och avsluta med feta och parmesan.
Servera med dressingen.