Ingredienser
720 g torr papardelle
4–6 klyftor vitlök
2 schalottenlök
6 matskedar olivolja
1 stor nypa torkade chiliflingor
1/2 dl vitt vin
2–3 msk röd tomatpesto
400 –500 g småtomater på kvist
olivolja
Vällagrad parmesan
Salt och peppar
24 tunna skivor Parmaskinka
Riven parmesan
4 st Burrata
1 knippe bladpersilja eller basilika
Dressing:
Smaksatt creme fraiche med soltorkade tomater alternativt blanda ihop själv med röd tomatpesto, creme fraiche, salt & peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 gr.
Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla lite olivolja över, salta med flingsalt. Ugnsbaka i ca 20 minuter tills de bakats klara.
Skiva vitlöken tunt. Finhacka löken. Häll olivoljan i en stekpanna och lägg i vitlöken och chilin i den kalla oljan. Värm upp försiktigt men var försiktig, för vitlöken ska inte brynas och få färg. Låt allt fräsa tills vitlöken blivit genomskinlig. Rör ner vitt vin och pesto.
Koka pastan i saltat vatten, al dente. Låt rinna av i durkslag, spara ca 1 dl av pastavattnet. Skölj inte.
Blanda ner pastan med oljedressen.
Blanda ner tomaterna (utan kvist) och tomatvätskan i pastan. Krydda med salt & peppar och lägg upp påtallrikar eller på stort serveringsfat.
Garnera med riven parmesan, parmaskivor, burrata i bitar och hackad bladpersilja/basilika.