Pasta di Parma aglio e olio

av Åse

Hej vänner och skön söndag!
Vi ska strax bege oss iväg på lite utflykt med våra gäster – tar Viken, Mölle med omnejd – mysigt!
Sista dagen här med lite liberalare av allt, ni vill jag tillbaka till min må-bäst kost och träning!
I veckan blir det fokus promenader och vibbplatta och på torsdag så är det gymstart. LÄNGT på det!
Här kommer ett smarrigt recept till er som äter pasta ibland!
Såååå gott och uppskattat!

Detta receptet är en variant på en annan pastarätt jag oftast gör om jag gör pasta.
Pasta är inget jag äter ofta av många olika anledningar men äter jag så gillar jag den här typen, helst inte massa grädde etc i.

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta di Parma aglio e olio


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

720 g torr papardelle
46 klyftor vitlök
2 schalottenlök
6 matskedar olivolja
1 stor nypa torkade chiliflingor
1/2 dl vitt vin
23 msk röd tomatpesto
400500 g småtomater på kvist
olivolja
Vällagrad parmesan
Salt och peppar
24 tunna skivor Parmaskinka
Riven parmesan
4 st Burrata
1 knippe bladpersilja eller basilika

Dressing:
Smaksatt creme fraiche med soltorkade tomater alternativt blanda ihop själv med röd tomatpesto, creme fraiche, salt & peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 180 gr.
Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla lite olivolja över, salta med flingsalt. Ugnsbaka i ca 20 minuter tills de bakats klara.
Skiva vitlöken tunt. Finhacka löken. Häll olivoljan i en stekpanna och lägg i vitlöken och chilin i den kalla oljan. Värm upp försiktigt men var försiktig, för vitlöken ska inte brynas och få färg. Låt allt fräsa tills vitlöken blivit genomskinlig.  Rör ner vitt vin och pesto.
Koka pastan i saltat vatten, al dente. Låt rinna av i durkslag, spara ca 1 dl av pastavattnet. Skölj inte.
Blanda ner pastan med oljedressen.
Blanda ner tomaterna (utan kvist) och tomatvätskan i pastan. Krydda med salt & peppar och lägg upp påtallrikar eller på stort serveringsfat.
Garnera med riven parmesan, parmaskivor, burrata i bitar och hackad  bladpersilja/basilika.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.