Ingredienser
Tagliatelle
- 8 ägg
- 250 g färskost som philadelphiaost
- 1 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 2 tsk italiensk salladskrydda
Alfredo sås
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 msk smör att steka i
- 4 dl grädde
- 100 g naturell färskost
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- salt, svartpeppar
- 3 dl riven parmesan
- 1 dl hackad bladpersija
- 2 grillade strimlade kycklingar
- 1 paket bacon
- 150 g champinjoner
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och italiensk salladskrydda och vispa ihop.
- Låt stå en stund. Klicka ut smeten på fyra olika bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över varje smet och börja kavla ut. Låt papprena vara kvar under gräddningen.
- Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och rulla ihop och klipp eller skär i tunna remsor. Pastan är sedan klar att användas. Häll lite olivolja över och håll varm innan servering.
- Gör såsen under tiden.
- Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret en stund. Vispa ner grädde, färskost och kryddor och låt sjuda en stund. Rör ner den rivna parmesanosten och låt sedan sjuda i ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Späd eventuellt med lite vatten om såsen känns för tjock. Smaka av med ev lite mer salt och peppar och rör ner persiljan.
- Skär champinjonerna i skivor och stek i torr panna tills de vattnats ur. Lägg ner en klick smör och smör stek dem.
- Stek baconet knaprigt, häll bort överflödigt baconfett.
- Servera pastan med såsen, kycklingen, champinjonerna och bacon.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6