Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmesanraka med löjrom och rödlök


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

1 ägg
125 g keso (halv liten burk)
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
salt, peppar
1/2 gul lök
2 dl riven parmesan
smör och olja att steka i


Instruktioner

Finhacka löken och stek mjuk i olja.
Mixa ihop ägg, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), keso med stavmixer.
Rör ner löken och osten i kesosmeten. Smaka av med salt och peppar.
Stek 2-4 plättar i olja och smör  på medelstark värme.  Några minuter på varje sida, platta gärna till plättarna efter en vändning.
Servera med en klick creme fraiche, löjrom, hackad rödlök och dillkvist.