Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmesanraka med crème fraiche och löjrom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

½ gul lök
2 tsk rapsolja
1 ägg
125 g keso (halv liten burk)
¾ msk Lindroos pulveriserat psyllium
2 dl riven parmesan
salt, peppar
1 msk rapsolja
1 msk smör

GARNERING:
1 dl smetana eller crème fraiche
80 g löjrom eller annan valfri rom
1 rödlök
½ dl finskuren gräslök
2 citronklyftor
2 dillvippor


Instruktioner

Finhacka löken och stek mjuk i olja.
Mixa ihop ägg, pulveriserat psyllium och keso med stavmixer.
Rör ner löken och osten i kesosmeten. Smaka av med salt och peppar.
Stek 2–4 plättar i olja och smör på medelstark värme i ett par minuter på varje sida. Platta gärna till plättarna efter en vändning.
Servera med en klick crème fraiche, löjrom, hackad rödlök och en dillkvist.