Parmesanpanerad torsk med kräftsås

av Åse

Jag hittade ett paket med torskfilé i frysen som blev till en smarrig fiskrätt efter ett gammalt Coop recept som jag moddade om!

4 portioner

400 g torskfilé
1 ägg
100 g riven parmesan
vitpeppar
salt
1/2 fiskbuljong
2 dl grädde
170 g kräftstjärtar
2 msk klippt dill
1 blomkålshuvud + 2 dl grädde
1 pressad vitlöksklyfta
ca 100 g champinjoner
1/2 tsk dragon

Tina fisken, sätt på ugnen, grill 200 g Smöra en ugnsform, skiva champinjoner.
Dela fisken i 4 delar. Vispa upp ägg och riv parmesan.
Peppra äggblandningen lite med vitpappar.
Panera fisken i ägg + parmesan och lägg i formen. Pressa i vitlöken, dragon, smulad buljongtärning, skivade champinjoner och kräftstjärtar utan lake. Häll grädden vid sidan av fisken** och låt formen stå i ugnen 20-25 minuter. Strö över dill.

Koka blomkålsbuketterna mjuka i grädden ca 8-10 min, salta och peppra efter smak med salt och vitpeppar.

** Se till att ha en tillräckligt vid form så inte grädden täcker fisken, annars får inte fisken en fin yta!

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

11 kommentarer

Pia 2 mars, 2011 - 13:53

Nu vet jag vad vi ska äta ikväll 🙂 Puss söstra!!

Svara
Helen 2 mars, 2011 - 09:40

Mmmmm så gott det låter..
Ska fisken vara fryst när den tillagas eller ska den tinas innan ?
Du är ju superbra på att ta bilder… ingen vanlig kamera

Svara
Åse 2 mars, 2011 - 09:54

Sorry! Ja den ska vara tinad! Tack! Har en systemkamera (Canon 7D)

Svara
Anita 1 mars, 2011 - 18:19

Ser mumsigt ut! Ha en bra tisdag kväll! 🙂

Svara
Ida-www.lippstick.se 1 mars, 2011 - 13:01

Åh så gott det såg ut!
Det är definitivt något som jag kommer att testa! 🙂
/ Kramar Ida-www.lippstick.se

Svara
Sara med Tyra och Noah 1 mars, 2011 - 11:50

Hahahaha, kommentaren här ovanför blev ju förmiddagens asgarv. Ibland är fingrarna snabbare än hjärnan 😉 Tur att man kan gå in och ändra, hehe.

Både ser och låter hur gott som helst! Jag har faktiskt två paket torsk i FRYSEN som jag funderat på vad jag ska göra med. Får nog bli det här!

Svara
Åse 1 mars, 2011 - 12:00

Haha jaaaa tur att någon sade något annars hade en hel drös tyckt att jag var värsta äckelpottan 😉 KRAM o smaklig spis!!

Svara
Maria Fällman 1 mars, 2011 - 09:17

…men huvva hur länga hade torskpaketet legat i ugnen innan du hittade det? 😉

Svara
Åse 1 mars, 2011 - 09:29

HAHAHA!!! Sorry, ska ändra ;))))

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.