Hej måndag!
Här kommer ett recepttips för veckan!
Vill man kan man byta ut laxen mot annan fisk som tex torsk!
Stekt lax som serveras i en krämig sås på parmesan, spenat, soltorkade tomater, vin
Jag brukar göra denna i ugnen men iden här gången stekte jag laxen i het panna så den fick krispig yta och lade sedan ner i såsen, det blev så rackarns gott!
Ljuvliga smaker och en god laxrätt som uppskattas av de flesta skulle jag vilja säga!
Här kommer receptet!
Skriv utParmesanlax med spenat och soltorkade tomater
- Portioner: 6
Ingredienser
6 portionsbitar laxfilé
1 gul lök
1 vitlök solo finhackad eller pressad
130 g bladspenat (två påsar á 65 g)
smör att steka i
1 dl vitt torrt vin
4 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl soltorkade strimlade tomater
1 msk tomatpuré
1 knivsudd cayennepeppar
1 fond du chef grönsak (eller motsvarande)
salt, peppar
1,5 dl riven parmesan
Instruktioner
Stek laxen i smör på hög värme. Salta & peppra. Den ska bara få fin färg på sidorna. Lägg sedan över på fat.
I samma panna fräs lök och vitlök. Rör ner spenaten och fräs en stund. Rör sedan ner övriga ingredienser och smaka av med salt & peppar. Rör ner parmesan.
Häll upp såsen i en gryta och lägg ner laxen i den vid servering.
Servera med valfritt tillbehör.
5 kommentarer
Bästa lax-receptet – himmelsk! Har gjort den flera gånger efter att en vän tipsade om den. Har även provat med kycklingfilé och det blir också supergott – men absolut godast är den med lax.
Kul att du gillar Annica! tack för feedback! 💫
Det här är verkligen så gott. Gillas av alla ochjag skulle vilja kalla det en riktig fest rätt. Vi äter ofta lax och då gäller det att ha varianter. Tusen tack för detta receptet.
Supergott. Den kommer jag att bjuda gäster på.
Åh, låter jättegott! Älskar lax, soltorkade tomater och SÅS! Kan ju inte bli annat än bra!
Kram, och önskar dig en fin vecka! 💕