Innehåller annonslänk till Ellos
Hej på er!
Hoppas ni har en fin tisdag!
Här är det varmt men solen är i moln. Inte mig emot, det var så hett så hett så hett igår och jag njöt i solen hela dagen så Idag ser jag ut så här, halvt solsvedd i min sköna jumpsuit (HÄR)
Detta blev middagen igår, jag kom hem sent efter att ha gått hem från stan och så sugen på just LAX!
Det är sällan jag äter gräddiga maträtter nu för tiden men ibland är det ju väääääldigt SMARRIGT!
Stekt lax som serveras i en krämig sås på parmesan, spenat, soltorkade tomater, vin.
Givetvis går det bra med tex torskfilé också.
Jag brukar göra denna i ugnen men igår stekte jag laxen i het panna så den fick krispig yta och lade sedan ner i såsen, det blev så rackarns gott!
Ljuvliga smaker och en god laxrätt som uppskattas av de flesta skulle jag vilja säga!
Skriv utParmesanlax med spenat och soltorkade tomater
- Portioner: 6
Ingredienser
6 portionsbitar laxfilé
1 gul lök
1 vitlök solo finhackad eller pressad
130 g bladspenat (två påsar á 65 g)
smör att steka i
1 dl vitt torrt vin
4 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl soltorkade strimlade tomater
1 msk tomatpuré
1 knivsudd cayennepeppar
1 fond du chef grönsak (eller motsvarande)
salt, peppar
1,5 dl riven parmesan
Instruktioner
Stek laxen i smör på hög värme. Salta & peppra. Den ska bara få fin färg på sidorna. Lägg sedan över på fat.
I samma panna fräs lök och vitlök. Rör ner spenaten och fräs en stund. Rör sedan ner övriga ingredienser och smaka av med salt & peppar. Rör ner parmesan.
Häll upp såsen i en gryta och lägg ner laxen i den vid servering.
Servera med valfritt tillbehör.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)