Jag messade med Mats för någon dag sedan som påminde mig om den här maträtten från Viktminskning med LCHF – den är ju såååå god! Tror bestämt det får bli den ikväll!
Var ju sugen på räkor =) Får uppdatera inlägget sedan med tallriksbild.
Parmesanlax
- Portioner: 4
Ingredienser
4 laxfiléer
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 dl riven parmesan
2 msk dijonsenap
1 dl finklippt dill
1 dl gratängost
1 knippe färsk sparris
1 citron
2 dl skalade räkor
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr..
Salta och peppra laxfiléerna och lägg i smord ugnsform.
Blanda ihop creme fraiche, grädde, dill, dijon och riven parmesan och häll över laxen. Strö en handfull gratängost över.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Skär bort den hårda nedre delen av sparrisen och förväll ca 2 minuter i lättsaltat vatten.
Toppa med lite räkor och servera omedelbart med en citronklyfta och sparrisen.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
12 kommentarer
Vilken choklad är kh beräknat på i denna? Sockerfri eller vanlig mörk? Jag har nämligen vanlig mörk 85% lindt choklad hemma, men tänker om det blir för mycket kh per bit då?
Vet inte vilket recept du tänker på, du har kommenterat under parmesanlax med räkor & sparris 🙂
Verkligen jättegott! Gillar i princip alla era laxtrcept!
Tack snälla Kjerstin! Roligt att du uppskattar!
Hej Åse och tack för ett underbart recept den blev väldigt god. Jag använde själv Lidts 85 % som ju innehåller en del socker. Om du vill göra den 100 % sockerfri vad använder man då? finns där någon chokladkaka som håller samma kvalité som Lidt men utan socker eller med rätt sötersättning?
Hej Åse! Så himla gott!! Nu har jag köpt en hel laxsida-färsk;) Kan jag göra denna rätt å frysa in? Må så gott!!
Hej! Absolut!! Smaklig spis!
Åh den där gamla godingen! 😋 Lagat många gånger men hade helt glömt bort den nu . Måste göras snarast! Tack för tipset Åse!
Denna har vi lagat så många gånger att kokbokssidan fått ett ”kladdigt använt” utseende 😄 Sååå gott!
Haha underbart! Nu har du ett okladdigt blad här på bloggen 🤪😂
Men mums så gott, den måste vi allt ta och testa i helgen när vi får besök. Tack för tipset och trevlig helg 🙂
Alltid gott med lax och det här verkar spännande med dijon och parmesanost.
Ha en fortsatt bra dag..🤗