Parmesanlax med Räkor & Sparris

av Åse

Jag messade med Mats för någon dag sedan som påminde mig om den här maträtten från Viktminskning med LCHF – den är ju såååå god! Tror bestämt det får bli den ikväll!
Var ju sugen på räkor =) Får uppdatera inlägget sedan med tallriksbild.

Foto: Mikael Eriksson

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmesanlax


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 laxfiléer
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 dl riven parmesan
2 msk dijonsenap
1 dl finklippt dill
1 dl gratängost
1 knippe färsk sparris
1 citron
2 dl skalade räkor


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr..
Salta och peppra laxfiléerna och lägg i smord ugnsform.
Blanda ihop creme fraiche, grädde, dill, dijon och riven parmesan och häll över laxen. Strö en handfull gratängost över.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Skär bort den hårda nedre delen av sparrisen och förväll ca 2 minuter i lättsaltat vatten.
Toppa med lite räkor och servera omedelbart med en citronklyfta och sparrisen.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

12 kommentarer

Sandra 27 mars, 2021 - 15:16

Vilken choklad är kh beräknat på i denna? Sockerfri eller vanlig mörk? Jag har nämligen vanlig mörk 85% lindt choklad hemma, men tänker om det blir för mycket kh per bit då?






Svara
Åse 27 mars, 2021 - 15:17

Vet inte vilket recept du tänker på, du har kommenterat under parmesanlax med räkor & sparris 🙂

Svara
Kjersin 22 oktober, 2020 - 14:07

Verkligen jättegott! Gillar i princip alla era laxtrcept!

Svara
Åse 22 oktober, 2020 - 14:22

Tack snälla Kjerstin! Roligt att du uppskattar!

Svara
Verónica 27 januari, 2020 - 13:37

Hej Åse och tack för ett underbart recept den blev väldigt god. Jag använde själv Lidts 85 % som ju innehåller en del socker. Om du vill göra den 100 % sockerfri vad använder man då? finns där någon chokladkaka som håller samma kvalité som Lidt men utan socker eller med rätt sötersättning?

Svara
Anna 4 oktober, 2018 - 14:37

Hej Åse! Så himla gott!! Nu har jag köpt en hel laxsida-färsk;) Kan jag göra denna rätt å frysa in? Må så gott!!

Svara
Åse 4 oktober, 2018 - 17:43

Hej! Absolut!! Smaklig spis!

Svara
Monica 23 september, 2018 - 10:38

Åh den där gamla godingen! 😋 Lagat många gånger men hade helt glömt bort den nu . Måste göras snarast! Tack för tipset Åse!

Svara
Petra Johansson 22 september, 2018 - 09:32

Denna har vi lagat så många gånger att kokbokssidan fått ett ”kladdigt använt” utseende 😄 Sååå gott!

Svara
Åse 22 september, 2018 - 10:14

Haha underbart! Nu har du ett okladdigt blad här på bloggen 🤪😂

Svara
Tamy 21 september, 2018 - 16:03

Men mums så gott, den måste vi allt ta och testa i helgen när vi får besök. Tack för tipset och trevlig helg 🙂

Svara
Barbro 21 september, 2018 - 13:07

Alltid gott med lax och det här verkar spännande med dijon och parmesanost.
Ha en fortsatt bra dag..🤗

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.