Parmesankorgar med pestoräkor

av Åse

De här små godbitarna måste ni prova!
Parmesankorgar är så himla trevliga till så mycket! istället för krustader tex.
Och man behöver ju inte forma dem som skålar heller utan man kan göra dem som runda små kex.
Jag rekommenderar att de serveras med en gång då vätskan i röran kan göra kexen lite mjuka.
PS! En läsare rekommenderade att lägga ett litet salladsblad i botten, så slipper man lite mjuka korgar! 
012A9370


012A9371
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmesankorgar med pestoräkor


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 100 g riven parmesan
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl grön pesto
  • 250 g skalade räkor
  • salt & peppar

Instruktioner

  1. Sätt Värm ugnen till 225 gr.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Riv parmesan och lägg små högar (en nypa md fem fingrar) på pappret. Ställ in i ugnen tills osten smält och de fått lite färg, kontrollera ofta – de blir snabbt för brända.
  3. Ta ut och låt svalna något, lägg sedan över foten på ett snapsglas eller en äggkopp och tryck till så osten formas runt.
  4. Finhacka löken och blanda med pesto, creme fraiche och räkor. Smaka av med salt och peppar. Fyll korgarna med röran.

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

1 kommentar

Lena Svensson 14 januari, 2017 - 21:32

Hej! De ser så goda ut! Vad heter vinet du har till?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.