8,5K
Skriv ut
De här små godbitarna måste ni prova!
Parmesankorgar är så himla trevliga till så mycket! istället för krustader tex.
Och man behöver ju inte forma dem som skålar heller utan man kan göra dem som runda små kex.
Jag rekommenderar att de serveras med en gång då vätskan i röran kan göra kexen lite mjuka.
PS! En läsare rekommenderade att lägga ett litet salladsblad i botten, så slipper man lite mjuka korgar!
Skriv ut
Parmesankorgar med pestoräkor
Ingredienser
- 100 g riven parmesan
- 1/2 rödlök
- 1/2 dl creme fraiche
- 1/2 dl grön pesto
- 250 g skalade räkor
- salt & peppar
Instruktioner
- Sätt Värm ugnen till 225 gr.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Riv parmesan och lägg små högar (en nypa md fem fingrar) på pappret. Ställ in i ugnen tills osten smält och de fått lite färg, kontrollera ofta – de blir snabbt för brända.
- Ta ut och låt svalna något, lägg sedan över foten på ett snapsglas eller en äggkopp och tryck till så osten formas runt.
- Finhacka löken och blanda med pesto, creme fraiche och räkor. Smaka av med salt och peppar. Fyll korgarna med röran.
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
1 kommentar
Hej! De ser så goda ut! Vad heter vinet du har till?