Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmalindade kycklingrullader med balsamsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 utbankade kycklingfiléer (eller 8 kycklinglårfiléer)
salt, svartpeppar
4 msk vitlöksfärskost
1/2 msk torkad oregano
4 skivor prosciutto / parma – inte för tunna
smör / olja att steka i
3 dl grädde
1/2 dl balsamvinäger (mörk)
1 msk kycklingfond
1 tsk soja
1 vitlöksklyfta, pressad
8 romanticatomater


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Lägg de utbankade kycklingfiléerna på en skärbräda, salta och peppra på båda sidor. Lägg 1 msk färskost på varje filé och krydda med oregano. Rulla ihop så tight som möjligt och rulla sedan en skiva skinka runt om.
Stek rulladerna i matfett på medelvärme, de ska bara få färg.
Lägg över i form.
Koka upp ingredienserna till såsen och häll över. Halvera tomaterna och födela bredvid kycklingen. Krydda med mer oregano.
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Sätt eventuellt på grillen de sista fem minutrarna.