Ingredients
700 g kycklingfärs
1 ägg
1 tsk örtsalt sm herbamare (eller vanligt salt)
1 krm nymalen svartpeppar
3 msk kycklingfond
1/2 msk japansk soja
2 vitlöksklyftor (rivna)
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl hackad färsk persilja eller basilika
12–16 skivor parmaskinka
Instructions
- Blanda kycklingfärs, ägg, örtsalt, svartpeppar, kycklingfond, soja, vitlök, parmesan och örter i en bunke. Arbeta ihop tills smeten är jämn.
- Forma till 12–16 små biffar.
- Lägg ut skivor av parmaskinka och linda in varje biff i en skiva skinka.
- Hetta upp en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i 2–3 minuter per sida tills de får en fin gyllene färg. Alternativt grilla dem 5-7 minuter per sida.
- Efterstek i ugnen på 175°C i cirka 10 minuter tills biffarna är genomstekta (innertemperatur 72°C).
Servera med en fräsch sallad, ugnsrostade grönsaker eller klyftpotatis.