Varsågoda, ett gott och enkelt recept på parmalindade kycklingbiffar. Med saftig kycklingfärs, smakrik parmesan och aromatisk parmaskinka får du en rätt som både är enkel att laga och full av italienska smaker. Perfekt till både familjemiddagar och festligare tillfällen!
Hej på er!
Jag har precis landat här på kontoret (lägenheten) efter ett möte här i stan och ska jobba lite ostört i några timmar. Ute skiner solen från en klarblå himmel och det är ett riktigt fint januariväder!
Ska ta mig en liten vända till Hemköp och köpa mig en sallad och samtidigt lapa lite sooool ☀️ Den behövs verkligen!
Sedan ska jag sätta mig och lägga en liten beställning hos Ellos. Jag vill ha en sodastream här i lägenheten, och nu är julkuddarna undanstoppade här så behöver kuddfodral.
Har ju mycket sobra färger här i lägenheten så är sugen på lite mönster och färg! Får se vad ja hittar. Den HÄR funderar jag på!
Glöm inte min kod!
56KILO25 ger 33% på dyraste varan inkl. varumärken + Ytterligare 5% på kampanj– & reapriser
Ett recepttips kommer här till er! Blev sugen på just kycklingbiffar och hittade detta receptet på Parmalindade kycklingbiffar i arkivet så det var värt att lyfta fram igen.
Vill ni hellre ha bacon går det också superbra! Ger en god och rökig smak.
Servera valfritt tillbehör, vi hade en halloumisallad och tzatziki till när vi gjorde detta en sommar.
Smashed / krossad vitlökspotatis alt blomkål är nog också supergott till.
Kan även rekommendera den här goda vitlökssåsen!
pestodressing är nog också supergott till!
Parmalindade kycklingbiffar
- Yield: 4
Ingredients
700 g kycklingfärs
1 ägg
1 tsk örtsalt sm herbamare (eller vanligt salt)
1 krm nymalen svartpeppar
3 msk kycklingfond
1/2 msk japansk soja
2 vitlöksklyftor (rivna)
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl hackad färsk persilja eller basilika
12–16 skivor parmaskinka
Instructions
- Blanda kycklingfärs, ägg, örtsalt, svartpeppar, kycklingfond, soja, vitlök, parmesan och örter i en bunke. Arbeta ihop tills smeten är jämn.
- Forma till 12–16 små biffar.
- Lägg ut skivor av parmaskinka och linda in varje biff i en skiva skinka.
- Hetta upp en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i 2–3 minuter per sida tills de får en fin gyllene färg. Alternativt grilla dem 5-7 minuter per sida.
- Efterstek i ugnen på 175°C i cirka 10 minuter tills biffarna är genomstekta (innertemperatur 72°C).
Servera med en fräsch sallad, ugnsrostade grönsaker eller klyftpotatis.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)