Ingredienser
4 stora kycklingfiléer
8 skivor prosciutto Parma elle motsvarande
100 g färskost
1 dl hackade färska örter som timjan, rosmarin, basilika, oregano
salt, peppar
smör att steka i
Citronsås
2 msk smör att steka i
2 st schalottenlökar, finhackade
2 klyftor vitlök, finhackade
4 dl grädde
1 citron, rivet skal +1-2 msk saft
1,5 msk kycklingfond
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 120 gr.
Banka ut filéerna något och bred färskost på dem. Fördela hackade örter i och rulla/vik ihop. Vira skinkan runt kycklingrullarna.
Stek dem i smör, de ska bara få färg. Lägg i ugnsform och sätt in i ugnen.
Stek i ca 30 minuter eller till en innertemperatur om 68 gr.
Under tiden, gör såsen.
Fräs smör, vitlök mjuka och vispa sedan ner grädde, rivet citronskal, citronsaft, kycklingfond och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda tills såsen tjocknat.
Servera med valfritt tillbehör.