Ingredienser
600–800 g kycklinglårfilé
salt, peppar
smör att steka i
1 ask Cantadou vitlök
6–8 skivor parmaskinka
timjan & oregano
1 dl olivolja
2 klyftor vitlök, rivna
skalet av 1/2 citron
1 tsk Italiensk salladskrydda
1 krm svartpeppar
200 gr. romanticatomater, halverade
2 paprikor, i bitar
2 dl kalamataoliver
2 vitlöksklyftor, halverade
1 kruka färsk basilika
Tillbehör: Stekta Haricots verts, blomkålsmos eller potatismos
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Fyll med färskost, krydda med timjan, oregano och linda skivorna runt kycklingen. Lägg i en ugnssäker form.
Blanda olivoljan med riven vitlök, riven citron, salladskrydda och svartpeppar.
Fördela alla ingredienser på en ugnsplåt och ringla över vitlöksoljan (spara hälften av basilikan till servering).
Tillaga i mitten av ugnen i 45 minuter