Hej hej!
Oj så gott detta blev!
Jag är svag för den här typen av rätter, massor med smak från örter, citron, oliver och med sältan från parman och med ett krämigt inre av vitlöksfärskost!
Gräddiga rätter i all ära! (Skäms inte över att jag älskar det och massor med ost) men jag älskar lika mycket maträtter där andra smaker kommer fram tydligare utan flytande mejeri.
Kycklinglårfilé är så mycket mer smakrikt än kycklingfilé även om jag så klart är väldigt glad i all kyckling.
Vill man ha kycklingfilé i denna rätten så går det bra men då hade jag inte haft den lika länge i ugnen.
Kycklingdelarna ska stekas på rätt hög värme, så de får färg på utsidan – de går klara i ugnen sedan.
Allt i ett! Bästa!
Paprika, romanticatomater, oliver, halverad vitlök och så vitlöksolja ovanpå allt.
Efter 45 minuter doftar det ljuvligt!
Jag serverade blomkålsmos till, helt enkelt bara kokt, ångad, pressad blomkål med smör. (Salta & peppra)
Till det olivoljefrästa haricot verts – SÅ gott!
Hoppas ni tesrar detta och tycker om det!
Jag rekommenderar ett rött vin med mycket syra, tex en Pinot Noir eller en Cabernet Franc.
Parmalindad kycklinglårfilé i ugn med vitlök & ugnsrostade grönsaker
- Portioner: 4
Ingredienser
600–800 g kycklinglårfilé
salt, peppar
smör att steka i
1 ask Cantadou vitlök
6–8 skivor parmaskinka
timjan & oregano
1 dl olivolja
2 klyftor vitlök, rivna
skalet av 1/2 citron
1 tsk Italiensk salladskrydda
1 krm svartpeppar
200 gr. romanticatomater, halverade
2 paprikor, i bitar
2 dl kalamataoliver
2 vitlöksklyftor, halverade
1 kruka färsk basilika
Tillbehör: Stekta Haricots verts, blomkålsmos eller potatismos
Instruktioner
Sätt ugnen på 180°.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Fyll med färskost, krydda med timjan, oregano och linda skivorna runt kycklingen. Lägg i en ugnssäker form.
Blanda olivoljan med riven vitlök, riven citron, salladskrydda och svartpeppar.
Fördela alla ingredienser på en ugnsplåt och ringla över vitlöksoljan (spara hälften av basilikan till servering).
Tillaga i mitten av ugnen i 45 minuter
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
3 kommentarer
Ja men då lagar vi väl detta på söndag 😀 Tack för receptet!
Men Gud va gott! Personligen är jag inte alls glad för gräddiga rätter så jag är så glad när du lägger ut recept på icke-gräddiga rätter. 😊 Den här ska testas när vi är hemma igen! Ps, tack för ett snabbt svar på IG ang spabadet.
Härligt Katarina! Trevlig onsdag!