Description
2 kycklingfiléer
1 msk smör + 1 msk soja + salt, peppar och gärna torkad timjan
1 paket bacon eller motsvarande pancetta
500 g små tomater i olika färger
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 finriven vitlök
1/2 msk torkad oregano
salt, svartpeppar
65 g machesallad
2-3 msk små kapris
1/2 rödlök, tunt skivad
1 dl svarta urkärnade oliver
2-3 msk grön pesto
Några färska basilikablad
2 st burrata (mozzarella går också bra)
Ingredienser
Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa kycklingfiléerna och lägg i påse med smält, smör (eller olja) och soja. Lägg i ugnsform och krydda med salt, peppar och timjan. Ugnsstek i ugnen i 25 minuter. Ta ut och lägg ett ugnsfolie över i 10 minuter.
Klä en ugnsform med folie, Lägg baconskivorna på plåten och stekt baconet i 15 minuter eller tills skivorna är knaperstekta. Låt fettet rinna av på hushållspapper.
Dela tomaterna på hälften och sedan en gång till. Skiva löken tunt, lägg tomater och lök i skål med vinäger, olja, vitlök, salt & peppar och torkad oregano.
Låt ligga en stund.
Skiva kycklingen, klipp baconet i mindre bitar.
Lägg machesalladen på tallrikar och fördela kyckling, bacon, kapris och oliver ovanpå sedan tomatröran.
Avsluta med burrata, pesto och basilikablad.