Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Panzanellasallad med kyckling och Burrata


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Description

2 kycklingfiléer
1 msk smör + 1 msk soja + salt, peppar och gärna torkad timjan
1 paket bacon eller motsvarande pancetta
500 g små tomater i olika färger
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 finriven vitlök
1/2 msk torkad oregano
salt, svartpeppar
65 g machesallad
2-3 msk små kapris
1/2 rödlök, tunt skivad
1 dl svarta urkärnade oliver
2-3 msk grön pesto
Några färska basilikablad
2 st burrata (mozzarella går också bra)


Ingredienser

Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa kycklingfiléerna och lägg i påse med smält, smör (eller olja) och soja. Lägg i ugnsform och krydda med salt, peppar och timjan. Ugnsstek i ugnen i 25 minuter. Ta ut och lägg ett ugnsfolie över i 10 minuter.
Klä en ugnsform med folie, Lägg baconskivorna på plåten och stekt baconet i 15 minuter eller tills skivorna är knaperstekta. Låt fettet rinna av på hushållspapper.
Dela tomaterna på hälften och sedan en gång till. Skiva löken tunt, lägg tomater och lök i skål med vinäger, olja, vitlök, salt & peppar och torkad oregano.
Låt ligga en stund.
Skiva kycklingen, klipp baconet i mindre bitar.
Lägg machesalladen på tallrikar och fördela kyckling, bacon, kapris och oliver ovanpå sedan tomatröran.
Avsluta med burrata, pesto och basilikablad.