Jag ÄLSKAR husmanskost, pannbiff med lök är väl en av det godaste man kan äta? Eller kåldolmar, kålpudding… Haha, jag vet att många inte håller med – men jag äter hellre husman än annan mat! Som tur är så kan man ju fortsätta äta husmanskost även på LCHF och det smakar lika gott som annars.
Här är biffarna gjorda på nötfärs, ägg, fond, salt, peppar, grädde, lök.
1 kg nötfärs
2 ägg
1 dl grädde
valfria kryddor
1 gul finhackad lök
Steks sedan i panna och får eftersteka i ugn. Under tiden får löken steka i resterna i pannan i lite extra smör, sedan vispas pannan ur med grädde och soja, salt och vitpeppar.
smör
3 dl vispgrädde
soja
0,5 gul lök
salt, vitpeppar
Till det serevardes blomkålsmos!
1 blomkålshuvud kokas i 20 minuter i vatten + 1 buljong eller grönsaksfond
1 msk smör
0,5 dl grädde
salt + vitpeppar
Allt mixas i matberedare (med kniv till mos!)
GOTT!
21 kommentarer
Har så smått börjat med Lchf. och har hittat in på din sida. Idag blev det mandelvåfflor till lunch och pannbiff till kvällsmat. Har bakat frukostbullar till i morgonbitti efter ditt recept. Känns som om jag hittat rätt sida för att får inspiration.
Välkommen hit! Och lycka till! =)
hur varmt har du i ugnen och hur länge? Håller på attt laga nu. Ska blinsåå gott
När jag eftersteker?? ca 200 grader i 15 min ca =) Smaklig spis!!!
Husmanskost är mat när mat är som bäst! Kåldolmar är en favorit hos mig, likaså kålpudding. En annan favorit är paltbröd med fläsk och vitsås, dock ska det vara den tunna hårda varianten, den som är som hårt tunnbröd. MUMS! Ska nog bjuda hem mig till mamma och pappa nästa gång de ska äta det. Blir ju iofs inte LCHF men det får duga. 😉 Det är ju så gott!
Kram ÅsaS
Här blev det stekt fläsk med gräddfläsksås och blomkålsris. Riktigt gott!
oh! Jag älskar kåldolmar! Finge jag bara äta en sak för resten av livet så blev det kåldolmar! Mer kåldolmar åt folket hurra, hurra, hurraaaa
Åhhh JAAAAAA!!!!!
Bra tips till en annan dag. I kväll står ”din systers” Köttfärssoppa på menyn. Den är såå god, skulle kunna äta den flera ggr i veckan. Hihihi!
Hej
Jag ville bara kolla om du har nån lök i biffarna? Och om du häller grädden i biffarna eller e den till såsen?
Kram jessica
Sorry upptaterat nu. Hoppas det är klarare =)
Ser mumsigt ut. Här åt vi rester av fläskfilégryta men imorgon blir det kålpudding.
Åhhhh måste nog också göra kålpudding imrg! =)))
Hejsan! Tänkte bara höra vad det är för sylt du äter? Gör du egen eller är det vanlig lingonsylt? Äter också lchf och älskar sylt men trodde inte jag kunde äta det med tanke på allt socker?
MVH Linn
Hej! Jag värmer frysta lingon i kastrull med lite steviasocker! Hur lätt som helst =)
TACK! 🙂 förresten så var saffranskycklingsgrytan suuuupergod!
Vad braaaaaaa! ;))
Jag är galen i god husmanskost
vi hade redan bestämt pannbiff med lök, då testar jag detta moset idag
jag brukar bara mixa med pot stöten så det blir lite grövre o så philadelphia ost till istället för grädde.
Är det ok att använda matlagningsgrädde? min mage verkar gilla det bättre än vanlig grädde.
Är precis som du ÄLSKAR husmanskost, har planerat in pannbiff med blomkålsmos i veckan, men ikväll blir det räksoppa, inte helt fel det heller ; )
Kramis
Ser jättegott ut! Jag älskar också kåldolmar och annan husmanskost 🙂