Ingredienser
Pannbiffarna:
1000 g nötfärs
1 gul lök, finhackad och fräst i smör
2 äggulor
2 dl grädde
1/2 dl konc. kantarellfond
2 krm svartpeppar
smör att steka i
Sås:
400 g förvällda eller frysta kantareller
2 msk smör
1 gul lök, finhackad
2–3 msk konc. kantarellfond
1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av)
2 dl grädde
4 dl creme fraiche
lite vitpeppar
3 msk grovt hackad timjan
Instruktioner
Fräs finhackad lök till såsen. Blanda ingredienserna till biffarna.
Stek dem i smör i omgångar. Lägg över på fat.
Diska ur pannan. Skär de största kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i torr panna tills de vattnats ur ordentligt. Lägg i en klick smör och stek kantarellerna några minuter, lägg i löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans. Kantarellerna ska bli något krispiga.
Häll i övriga ingredienser och låt allt koka ihop tills såsen tjocknat. (Lägg eventuellt i biffarna)
Klipp över lite timjan.
Servera med biffarna och valfritt tillbehör.