Pannbiffar med godaste kantarellsåsen

av Åse

Hej vänner!

Sorry för lite dålig uppdatering sista dagarna, det har varit full rulle hela helgen!
I går blev jag så sugen på kantarellsås!

Jag hade tagit fram två paket nötfärs och det kändes som en match made in heaven!

Jag köper Magnihills frysta kantareller på mathem, perfekt att ha i frysen.

Denna såsen blir så ruskigt god, kantarellsmaken förstärks av koncentrerad kantarellfond men det är självklart valfritt.

Jag hade lite blomkål i kylen som var färdigskuren så den kokade jag upp i lite buljong. Till det en fetaostsallad, saltgurka och sockerfri lingonsylt.

SÅ gott – prova detta!

Man kan ju med fördel servera biffarna i såsen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannbiffar med godaste kantarellsåsen


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

Pannbiffarna:
1000 g nötfärs
1 gul lök, finhackad och fräst i smör
2 äggulor
2 dl grädde
1/2 dl konc. kantarellfond
2 krm svartpeppar
smör att steka i

Sås:
400 g förvällda eller frysta kantareller
2 msk smör
1 gul lök, finhackad
23 msk konc. kantarellfond
1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av)
2 dl grädde
4 dl creme fraiche
lite vitpeppar
3 msk grovt hackad timjan


Instruktioner

Fräs finhackad lök till såsen. Blanda ingredienserna till biffarna.
Stek dem i smör i omgångar. Lägg över på fat.
Diska ur pannan. Skär de största kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i torr panna tills de vattnats ur ordentligt. Lägg i en klick smör och stek kantarellerna några minuter, lägg i löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans. Kantarellerna ska bli något krispiga.
Häll i övriga ingredienser och låt allt koka ihop tills såsen tjocknat. (Lägg eventuellt i biffarna)
Klipp över lite timjan.
Servera med biffarna och valfritt tillbehör.

5 kommentarer

Karin 19 mars, 2019 - 17:16

Måste bara skriva att det är hög mysfaktor på din blogg , mat , dryck , resor , inredning . Som ett uppslagsverk när man själv kör på tomgång . Tack snälla du orkar skriva och dela med dig 💕

Svara
Åse 19 mars, 2019 - 18:17

Tack rara! Vad glad jag blir! 🌸

Svara
Jenny 19 mars, 2019 - 13:38

Åh gött med biffar och kantarellsås : ) Här växer det inte så mycket kantareller, så när man får tag i dem blir det hamstra och sedan spara, spara till trevliga tillfällen… Hejhopp

Svara
louise6712 19 mars, 2019 - 11:56

Kantarellsås är oslagbart, längtar tills det är dags för alla skogspromenader när jag kan plocka dessa delikatesser. Veckan före midsommar brukar jag hitta mina första.

Svara
ÅsaS 19 mars, 2019 - 11:34

Men så sugen på pannbiffar och svamp jag blev nu då! Har frysen full med kantareller sedan förra årets skogspromenader. (Hösten -17 måste det ju vara, eftersom pappa orkade gå i skogen och visade mig alla sina svampställen.) De ska rotas fram snart och hamna på en tallrik nära mig.
Nähä, svida om och förbereda sig för en ärenderunda, när man ändå har en ledig dag, bara sådär.
Kram 💜

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.